
Ciprinide · Cyprinidae
Caracudă
Carassius carassius
Această specie nu poate fi reținută: dacă este prinsă accidental, trebuie eliberată imediat și cu grijă.
- Mărime obișnuită
- 15–30 cm
- Mărime maximă
- 50 cm
Descriere
Caracuda este un pește indigen auriu, cu corp înalt, pe care carasul introdus l-a alungat din majoritatea apelor. Înotătoarea dorsală este convexă, iar în fața cozii se vede adesea o pată întunecată. Nu se poate păstra: orice exemplar prins trebuie eliberat.
Reproducere
- ianuarie
- februarie
- martie
- aprilie
- mai – reproducere
- iunie – reproducere
- iulie
- august
- septembrie
- octombrie
- noiembrie
- decembrie
Perioadele de prohibiție și dimensiunile minime de aici sunt regulile naționale (generale) ale Ungariei. Pe unele ape – de exemplu Balaton, lacul Velence sau lacul Tisa – și în regulamentele locale pot exista reguli diferite, mai stricte; verificați întotdeauna regulile locale înainte de pescuit.



