
Odontobutide · Odontobutidae
Moș de Amur
Perccottus glenii
Specie invazivă neindigenă: peștii prinși nu au voie să fie eliberați înapoi în apă.
- Mărime obișnuită
- 10–15 cm
- Mărime maximă
- 25 cm
Descriere
Un mic prădător vorace din Asia de Est, care se poate înmulți masiv în apele puțin adânci, cu vegetație bogată. Devorează puii peștilor mici indigeni și ai amfibienilor. Specie invazivă inclusă pe lista UE: exemplarele prinse nu trebuie eliberate.
Reproducere
- ianuarie
- februarie
- martie
- aprilie
- mai – reproducere
- iunie – reproducere
- iulie – reproducere
- august
- septembrie
- octombrie
- noiembrie
- decembrie
Perioadele de prohibiție și dimensiunile minime de aici sunt regulile naționale (generale) ale Ungariei. Pe unele ape – de exemplu Balaton, lacul Velence sau lacul Tisa – și în regulamentele locale pot exista reguli diferite, mai stricte; verificați întotdeauna regulile locale înainte de pescuit.



